Mevlana'yı örnek almalıyız

Mevlana

İl Müftüsü Bekir Gerek, Anadolu'nun dünyaya yayılmasında önemli rol oynayan Mevlana'nın hoşgörü, vuslat ve merhamet kavramlarını içinde bulundurduğunu söyledi. Gerek, gençlerin ilim, bilim ve irfanı bir arada bulunduran Mevlana'yı örnek alması gerektiği

KURAN ZİYAFETİ

Hz. Mevlana’nın 740’ıncı vuslat yıldönümü nedeniyle Kırıkkale İl Müftülüğü tarafından ‘Şeb-i Arus’ programı düzenlendi. Ankara Kocatepe Camii imam-Hatibi Hafız İsmail Coşar’ın programda okuduğu Kur’an-ı Kerim, izleyenlerin duygusal anlar yaşamasına neden oldu.

İl Müftülüğü tarafından ‘Şeb-i Arus Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda birbirinden farklı renkli görüntüler de yaşandı. Ankara Kocatepe Camii imam-Hatibi Hafız İsmail Coşar’ın Kur’an-ı Kerim’den ayetler okuması sırasında programa katılanlar gözyaşlarını tutamadı.

 

Anadolu’yu dünyaya yaydı

İl Müftüsü Bekir Gerek, Anadolu’nun dünyaya yayılmasında önemli rol oynayan Mevlana’nın hoşgörü, vuslat ve merhamet kavramlarını içinde bulundurduğunu söyledi.

Gerek, gençlerin ilim, bilim ve irfanı bir arada bulunduran Mevlana’yı örnek alması gerektiğini bildirdi.  Hz. Mevlana’yı insan sevgisinin tevazu anlayışını Anadolu’dan dünyaya yayılmasını sağlayan büyük İslam âlemi olarak tanımlayan Gerek, “Hoşgörü, vuslat ve merhamet kavramları onunla özdeşleşmiştir. Mevlana gençlik ve daha sonraki dönemlerde hayatını medreselerde geçirmiş, bundan dolayı önemli bir fıkıh âlimi olmuştur” dedi.

 

İLİM BİLİM VE İRFAN SAHİBİ

Gerek, “İlmi birikimi, farsça ve Arapça eserlerinde görülmektedir. Bölge bir kişilik olarak toplumla yakından ilgilenmiş, insanların manevi problemlerine ikna edici çözümler sunmuştur. Mevlana’ya göre insanlık iki büyük nişan bağıdır. Biri bilgi, diğeri ise fedakârlıktır. İkisine de birden sahip olana ne mutlu demektedir. Bizlerde Hz. Mevlana’nın günümüze ışık tuttuğu öğütlerine dayanarak, o yolda ilerlemeliyiz” dedi.Müftü Gerek’in konuşmasının ardından TRT sazendeleri ve semazenler eşliğinde musiki dinletisi gerçekleştirildi. Sulakyurt merkez cami imam-hatibi Fatih Doğan ve Nur Camii müezzin kayyımı Murathan Önder tarafından birbirinden güzel ilahiler seslendirildi.



1

Uyuşturucu Operasyonunda 1 Kişi Tutuklandı

2

15 Yıllık Mücadelede Mutlu Son

3

Yeni Sanayi Sitesi Şubat Ayında İhaleye Çıkıyor

4

SAYGILI; İLK ÖNCELİĞİMİZ KIRIKKALELİ GENÇLERİMİZ OLACAK

5

SAYGILI"350 KM ALT YAPI YENİLEDİK"

6

Aydın "Kırıkkale'nin Öğretmen Açığı Yok"

7

PEHLİVANLI’DAN KÜLTÜR VE SANAT ZİYAFETİ